zondag 11 oktober 2020

Nieuwe site


Deze site gebruik ik niet meer. Maar ik ben zeker nog niet gestopt met recensies schrijven! 

Mijn nieuwe site is: https://booksandparis.wordpress.com/home/ neem zeker eens een kijkje!

zaterdag 10 oktober 2020

Recensie: Vind haarVind haar door Lisa Gardner
Vind haar, is geschreven door Lisa Gardner, een #1 New York Times Bestselling Auteur. Het boek telt 461 pagina's en is uitgegeven door Uitgeverij Rainbow. Het is een paperback.

Waar gaat deze Thriller over? (flaptekst)
Vijf jaar nadat Flora Dane bevrijd is uit de handen van de man die haar maandenlang in een kist gevangen hield, wordt ze beschuldigt van moord. D.D. Warren doet onderzoek naar d zaak en komt erachter dat Flora al eerder wraak heeft genomen op potentiële verkrachters en aanranders. Is ze slachtsoffer of dader? Wanneer Flora plots zelf verdwijnt, komt D.D. Warren op het spoor van een dader die er alles aan zal doen om Flora deze keer niet te laten ontsnappen. 

Raad ik dit boek aan?
"Je bent helemaal alleen in de kist. Dat is beangstigend. Overweldigend. Afgrijselijk. Vooral omdat je nog niet weet wat je allemaal te wachten staat."

Deze thriller begint meteen met een hoofdstuk van toen Flora gevangen gehouden werd in een kist. De spanning zit er meteen in. Laten in 'vind haar' lees je meer terugblikken. Ook wordt er afgewisseld tussen perspectieven van D.D. en Flora in de 'nu' tijd. Verwarring tussen de drie perspectieven is er zeker niet. Het is elke keer duidelijk vanuit wie en wanneer je leest. 

Hoe verder ik in het boek kwam hoe hoger de spanning werd. Ook de personages werden steeds duidelijker. Flora vond ik in het begin wat moeilijk te doorgronden, maar heel erg lang duurde dat niet. D.D. Warren vond ik wat makkelijker om te begrijpen. Natuurlijk zitten er nog veel andere personages in en de karakters die vaker in het verhaal komen worden goed beschreven. 

Lisa Gardner heeft een sterke schrijfstijl en tijdens het lezen was het boek bijna niet weg te leggen. De spanning werd elk hoofdstuk hoger en hoger en het bleef tot aan het einde een raadsel wie de dader was. Tijdens het lezen kreeg ik wel veel verdachten, maar pas en het eind van het boek werd het duidelijk. Het was een goede ontknoping waar zeker over nagedacht is. 

De omgeving, gebeurtenissen en de angst van de personages is goed beschreven en inleven in dit boek was dan ook niet moeilijk. 

Het is een spannende thriller die ik zeker aanraad. Ik geef het 4,5 sterren. 

Uitgeverij Rainbow, bedankt voor dit recensie exemplaar!

4,5/5 sterren                                  


woensdag 7 oktober 2020

Recensie: de wilde stilteDe wilde stilte door Raynor Winn.
De wilde stilte is het vervolg op 'het zoutpad' en is geschreven door Raynor Winn. Het boek kwam juni 2020 uit en is uitgegeven door uitgeverij Balans. Het boek telt 318 pagina's. 

Waar gaat het boek over? (achterflap)
Sinds Raynor en haar man Moth hun huis kwijtraakten en alleen met een rugzak en een tentje bijna duizend kilometer aflegden van het South West Coast Path, en ze maandenlang leefden aan de wilde en winderige kustlijn van Engeland, voelen de kliffen, de lucht en de rotsachtige bodem aan als hun thuis. Moth had een terminale diagnose, maar tegen elke medische verwachting in lijkt hij in de natuur te zijn opgeleefd. Zo ontdekken Raynor en Moth op de ruige strook tussen land en zee dat alles mogelijk is. 
Als ze uiteindelijk terugkomen in de bewoonde wereld, blijkt een dak boven je hoofd nog geen thuis. De terugkeer naar een normaal bestaan blijft moeilijk - totdat een ongelooflijk gebaar van iemand die hun verhaal heeft gelezen alles anders maakt. 
De kans nieuw leven te blazen in een prachtige, oude boerderij diep in de heuvels van Cornwall en het door landbouw verarmde land stukje bij beetje terug te geven aan de natuur, wordt hun redding. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen. 

Raad ik 'de wilde stilte' aan?
Na het lezen van 'het zoutpad' was ik erg nieuwgierig geworden naar het vervolg. Omdat ik de personages al kende zat ik zat ik zo in het verhaal. In dit boek lees je weer vanuit het perspectief van Raynor, maar komen er nu ook meer flashbacks in voor. Vaak lees je een aantal pagina's of een hoofdstuk vanuit vroeger, toen Raynor en Moth elkaar leerde kennen en wat ze toen deden. Dit is erg leuk en zorgt dat je de personages nog beter leert kennen. 

In het boek wordt ook verteld hoe de uitgave van 'het zoutpad' hun leven veranderde. Financieel én een ongelooflijk gebaar van een lezer. Hoe 'het zoutpad' tot stand is gekomen wordt ook in het verhaal verteld. Als je het eerste deel gelezen hebt is 'de wilde stilte' en boek dat een goede aanvulling is. 

Ook in 'de wilde stilte' toonde Raynor Winn haar talent om te schrijven en haar schrijfstijl lijkt zelfs nóg mooier te zijn. Het boek zit vol met mooie zinnen en ze schrijft erg beeldend. 

Er zaten meerdere verhaallijnen door elkaar, maar ondanks dat waren er soms moment dat het te lang over het zelfde onderwerp ging. Gelukkig kwam dat niet al te vaak voor. 

Er komen weer nieuwe personages in voor en die worden goed uitgediept. Raynor en Moth leer je nog beter kennen, dan je in 'het zoutpad' al deed. 

Kortom het is een boek dat ik aanraad met nog beter uitgediepte personages en vooral als je 'het zoutpad' gelezen hebt is het een aanrader. Ik geef het daarom ook 4,5 sterren. 

Bedankt, uitgeverij Balans, voor dit recensie exemplaar!

4,5/5 sterren                                 


Recensie: zwarte vijversZwarte vijvers door Amina Laffet
Zwarte vijvers is door Amina Laffet geschreven en is haar debuut. Het boek is uitgeven door Hamley books in oktober 2020 en telt wel 328 pagina's. Het is een Young Adult. 

Flaptekst 'zwarte vijvers'
Dombergen, 2032.
Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld is voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar zwarte vijvers is recent uitgeroepen tot een no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen. 
De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet. 
Nikki, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich algauw in een hachelijke situatie door de vele protesten. 
Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen. 
Lukt het ze om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerst slachtoffer van de nieuwe wet?

Wat vindt ik van het boek?
Ik was zo blij dat ik mee mocht doen aan de blogtour van dit boek! En wat heb ik ervan genoten. Ik heb tijdens het lezen van het boek, het boek niet weg kunnen leggen. Ik móést gewoon weten hoe het afliep. Of Rashad gered werd? Of niet...? 

En ook de schrijfstijl van deze debutante is schitterend. Echt, ze trekt je mee in het verhaal en laat je pas op de aller, allerlaatste pagina weer los. 

"Ze kon het zich niet riskeren om tegengehouden te worden door de politie, ze had namelijk geen vergunning voor deze demonstratie." -Tamara, Blz. 82.  
Je wisselt tussen veel perspectieven, niet alleen tussen die van Nikki, Rashad, Tamara en Derek, maar ook tussen die van Tim, Afifa, Annelies en nog een aantal. In tegenstelling tot wat ik verwachte, namelijk dat dat verwarrend zou zijn, was dat juist niet zo. Ik ben geen seconde verward geweest. 

Ik moet toegeven, Nikki is mijn favoriete personage. Ik vindt haar zo goed beschreven en alles wat ze deed, dacht en wilde werd zo goed beschreven, zonder dat het langdradig of dergelijke werd. Maar natuurlijk is niet alleen Nikki goed beschreven, bijna alle personages begreep je erg goed. Toch waren er een paar die wel iets beter beschreven hadden kunnen worden. Vanuit een paar personages las je erg weinig, en omdat ze ook niet zo goed beschreven werden, was dat toch een beetje jammer. 

"Het ene moment dat alles van orde naar wanorde ging was kort, bijna onwaarneembaar, maar toch was het daar en zorgde het voor verwarring in haar hoofd. Even wist ze niet wat ze moest doen en dat leidde ertoe dat ze verstijfd was op een ogenblik waarop ze dat niet moest zijn." -Tamara, Blz. 127

Ook de verhaallijn is erg goed beschreven, op hetzelfde moment gebeuren er meerdere dingen en alles komt op het einde perfect samen. De opbouw van het verhaal was ook erg goed, alhoewel er soms iets te veel informatie in een keer werd gegeven. 

Het is een boek waarvan er nog veel meer zouden mogen bestaan. De maatschappij in dat boek zou niet mogen bestaan, het zou in 2032 zijn. Amina Laffet heeft het verhaal zo realistisch op papier gezet, dat bijna echt lijkt te kunnen gebeuren. 

"Hij haatte de mensen niet, hij vond ze gewoon vreemd. Begrip had hij niet, want zijn hersenen konden al die wendingen niet verwerken. Het was voor hem zelfs geen kwestie van intolerantie of racisme, hij vond het gewoon moeilijk om dingen anders te zien." -Dirk, Blz 105

Ik geef dit boek 4,5 sterren. Deze Young Adult raad ik zeker aan. Dit aangrijpende en ontroerende boek laat je tijdens het lezen niet meer los. Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!


dinsdag 6 oktober 2020

Recensie: Quotum, project ZQuotum, project Z door Marloes Morshuis
Quotum, project Z is geschreven door Marloes Morshuis. Het boek telt wel 399 pagina's en is in 2020 uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat. Het is een hardcover. 

Waar gaat Quotum, project Z, over? (flaptekst)
De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen stelt de Wereldraad een quotum in: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg. Ook voor Axel en Tommy is er geen plek meer. Ze zijn in de slinkstand gezet: ze kunnen niet naar school, moeten leven van een karig voedselpakket en werken in de slinkerdienst. Net als miljoenen andere slinkers mogen ze zo weinig dat ze maar voor de helft meetellen. Zo wil de Euro-Unie zonder bloedvergieten het quotum van de Wereldraad halen. Het leven van slinkers is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleefd het wel. 
Of... toch niet?
Axel en Tommy moeten vluchten nadat hun ouders zijn opgepakt. Tijdens hun zoektocht naar een veilige plek ontdekken ze langzaam de duistere krachten achter het quotum...

Raad ik dit boek aan?
Het boek zelf ziet er echt prachtig uit. Op de foto zie je de mooie cover, maar wat je niet ziet zijn de pagina's. De cover loop door over de bladzijdes en je ziet rode poppetjes vallen. Deze uitstraling is zo mooi en geeft ook de sfeer van het boek goed weer. Alleen al hoe het boek eruitzag gaf me een reden om de achterflap te lezen.

Het verhaal begint met een soort terugblik, zeven jaar eerder. Dit wekt nog meer nieuwsgierigheid op. Daarna begin je te lezen. Er gebeurt heel veel, heel snel achter elkaar. Gelukkig is alles goed te volgen en zat ik al snel in het verhaal. 

Marloes Morshuis heeft dit boek prachtig geschreven. Ook heeft ze de wereld waar Axel en Tommy in leven goed beschreven. Ze gaf me een goed beeld van hoe die wereld eruit zag. De Euro-Unie, De Noordelijke Unie, de steden in de Euro-Unie.

Maar niet alleen de wereld waar Axel in leeft is goed beschreven, ook de personages lijken tot leven te komen in het boek. Je volgt Axel tijdens het boek, maar wisselt af met 'de jongen'. Dit zorgt voor extra spanning in het verhaal en zorgt ervoor dat je niemand vertrouwt. De andere personages, Tommy, Sunny, Bikker. Ze kregen allemaal hun eigen eigenschappen en er was diep op ingegaan. 

Dit spannende verhaal neemt je mee naar een andere wereld en laat je niet los. Het is een boek dat ik 4,5 sterren geef en dus ook aanraad. 

Uitgeverij Lemniscaat, bedankt voor dit recensie exemplaar!


maandag 5 oktober 2020

Recensie: genadeloosGenadeloos door Jennefer Mellink
Genadeloos kwam in 2020 uit en is geschreven door Jenner Mellink en uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. Het boek telt 222 pagina's. Het is een Young Adult Thriller en een hardcover. 

Waar gaat dit boek over? (de flaptekst)
De 16-jarige Clemens is het liefste op zichzelf. Hij trekt zich steeds vaker terug in zijn kamer en laat zelfs in huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Ze is het ene incident waar Clemens drie jaar eerder bij was betrokken nog niet vergeten... Lenthe, Clemens tweelingzus, stort zich intussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna lijkt iemand haar te achtervolgen, en ze krijgt zelfs anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens...

Raad ik dit boek aan?
Ik mocht dit boek lezen voor de eerste online leesclub van @vibyoungadult (wat overigens erg leuk was, binnenkort worden er meer georganiseerd.) Het is niet het eerste boek van Jennefer Melink dat ik las, en zeker niet de laatste. 

Het begint met een soort proloog. Een 'na', wat de spanning al meteen ophoogt. Want wat is er dan gebeurt? Daarna begint het verhaal meteen. Er wordt van perspectief gewisseld tussen Mildred, de moeder, Ernst, de vader, Clemens en Lenthe. Hoe verder je in het verhaal komt hoe meer je te weten komt van het 'incident van drie jaar geleden' en hoe dichter je bij het recentere experiment komt. 

Je leert de personages steeds beter kennen, terwijl de problemen zich opstapelen. Mildred is bang dat ze de opvoeding van Clemens verpest heeft en Clemens heeft het idee dat Mildred alles op hem afreageert. Ernst denkt terug aan zijn eigen jeugd en vind dat Mildred niet zo heftig moet doen. Lenthe krijgt ondertussen een twaalf jaar oudere vriend, waar Mildred niet blij mee is...

Je leest het al, er lopen veel verhaallijnen door elkaar, maar toch is het nooit onduidelijk! Wel vind ik de bijpersonages soms wat onduidelijk of oppervlakkig. De ontknoping kwam volledig onverwachts. Het boek is enorm goed uitgedacht. Wat een boek! Als je van YA-thrillers houd is dit een boek dat je gelezen wilt hebben! Ik geef het boek 4 sterren. 

4/5 sterren                                     


Recensie: sterker dan elk afscheidSterker dan elk afscheid door Enrico Galiano
Sterker dan elk afscheid is geschreven door Enrico Galiano. Het is een hardcover en een Young Adult. Het boek telt 382 pagina's en is 2020 in Nederland uitgekomen bij Luitingh-Sijthoff. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Achterflap 'Sterker dan elk afscheid'
De 18-jarige Michele was ooit een veelbelovende keeper. Nu moet hij zijn weg zoeken met een blindenstok. Dor een auto-ongeluk raakte hij in één klap zijn zicht kwijt. Nina is 17 jaar en is hoogsensitief. Sinds haar vader is overleden woont ze alleen met haar strenge moeder. Michele en Nina ontmoeten elkaar tijdens hun dagelijkse treinrit naar school en raken verliefd op elkaar. Maar op een dag verbreekt Nina alle contact en Michele is radeloos. Terwijl Nina een tattoo laat zetten, vertelt ze aan Flo, de oudere excentrieke vrouw die de tattooshop bestiert, over de ontmoeting. Als snel ontdekt Flo dat Nina iets achterhoudt...

Wat vind ik van het boek?
Toen ik op de Instagram pagina @vibyoungadult (klik op de naam om op de pagina te komen), de leesclub over dit boek zag wist ik meteen dat ik mee wilde doen. Met 20 lezers gingen we het boek lezen én we mochten daarna met niemand minder dan Enrico Galiano in gesprek! Gelukkig werd ik als een van de 20 lezers uitgekozen en mocht ik meedoen! De leesclub met de auteur was zo ontzettend leuk! Ze gaan vaker leesclubs organiseren dus neem zeker een kijkje op de pagina;). 

"Na wat mij was overkomen was het mijn grootste angst dat mensen zich tegenover mij anders zouden gaan gedragen."
Michele, blz. 33

Maar goed, sterker dan geen afscheid dus. De cover ziet er alleen al prachtig uit en na de nieuwsgierig makende achterflap wilde ik niets liever dan beginnen in het boek. En dat deed ik. Het boek is opgedeeld in delen, wat voor het lezen wel zo duidelijk en makkelijk is. 

De manier waarop je van perspectief wisselt is erg leuk. Je wisselt niet alleen tussen de personages Nina en Michele maar ook tussen tijden. Tussen het 'nu' en 'toen het gebeurde'. Dit is geen enkel moment onduidelijk of vaag geweest, maar maakte het lezen van het boek alleen maar beter. 

"In die twee seconde heb ik twee dingen begrepen... twee dingen Michele. Het eerste was dat ik van je hield en het tweede was dat ik nooit een relatie met je zou kunnen hebben."
Nina, Blz. 255

Het enige wat ik minder vond is dat het soms iets te voorspelbaar en onrealistisch was. Dat was soms wel weer jammer. Gelukkig waren er genoeg positieve kanten aan het boek. 

Ik schreef al dat je tussen Nina en Michele wisselt. Voor dit verhaal is het erg goed, omdat ze allebei een andere mening hebben. Het is leuk om te lezen hoe twee mensen een totaal andere mening of kijk op iets kunnen hebben. Ook zijn alle personages erg goed beschreven en kon ik me goed in de personages inleven. 

Het zal geen verrassing zijn, ik raad dit fantastische boek aan! 'Sterker dan elk afscheid,' geef ik maar liefst 4,5 sterren! Ik sluit deze positieve recensie af met een mooie quote uit het boek:

"Wat voor herinnering heb je aan die dagen in de trein? Ik bedoel aan het moment dat jullie iets kregen. Dat is altijd het beste deel."
Flo, blz. 100

@vibyoungadult, bedankt voor het exemplaar!vrijdag 2 oktober 2020

Recensie: de verwisselingDe verwisseling door Maggie Brookes
De verwisseling speelt zich in de tweede wereldoorlog af en is geschreven door Maggie Brookes. Het boek telt wel 423 pagina's en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het boek is in September 2020 uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. 

Waar gaat 'de verwisseling' over?
Tsjechoslowakije, 1944. Midden in het door Nazi's bezette gebied bewerkt Izabela met haar moeder het land van hun boerderij. Ze zijn alleen; haar vader en broer hebben zich aangesloten bij de partizanen. Dan wordt een groep Britse krijgsgevangen uit een nabijgelegen kamp te werk gesteld op het land van Izabela's familie. Het is hulp die ze niet kunnen afslaan, voor hun eigen veiligheid. 

Tijdens het maandenlange, harde werk onder de ogen van de Duitse bewaking gebeurt het onmogelijke: Izabela wordt verlieft op Bill, een van de Britse soldaten, en hij op haar. Samen bedenken ze een ongelooflijk plan om bij elkaar te blijven. 

Raad ik dit boek aan?
De cover is prachtig en de flaptekst maakt nieuwgierig en sprak me aan. Twee goede redenen om een boek te willen lezen. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Wat een mooi, heftig en aangrijpend boek was dit!

Het boek is vrij dik, wel 423 pagina's, toch vloot ik erdoorheen. Het verhaal was zo mooi! Soms kreeg ik bijna tranen in mijn ogen van wat ze moesten doorstaan en hoe Bill en Izabela dat deden. Alles is uitgewerkt en gedetailleerd beschreven en zo wordt iets wat ongeloofwaardig klinkt toch een onwijs realistisch verhaal. Dat moet ook wel, want deze roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Tijdens het lezen kon ik het boek bijna niet wegleggen. Alles wat er gebeurde, de omgeving, de personages, ontmoetingen, gebeurtenissen, werd prachtig beschreven. Wat heeft Maggie Brookes toch een sterke schrijfstijl!

"Toen ik met een oude man in een lift stond, vertelde hij dat hij in een nazi-gevangenkamp had gezeten waar ze een Tsjechische vrouw hadden verborgen die zich had vermomd als Engelse soldaat. Ze was daar terecht gekomen omdat ze in het geheim getrouws was met een Engelse krijgsgevangene. Ik voelde meteen dat ik was met dit verhaal moest, en zo werd het de basis voor de verwisseling."
-auteur Maggie Brookes. 

Dit stond op de prachtige boekenlegger die ik bij dit boek kreeg. Ik vond het zo interessant en het maakte me nog nieuwsgieriger naar het boek;). Het onmogelijke is mogelijk geworden in dit boek. Ik ben blij dat Maggie Brookes iets met het verhaal van de oude man gedaan heeft en dat dit het resultaat was. 

Natuurlijk raad ik dit boek aan! Ik geef het 4,5 sterren. 

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, bedankt voor dit recensie exemplaar! 


donderdag 1 oktober 2020

Recensie: slikken kreng!
Slikken, kreng door Pip Lou
Slikken, kreng is onder het pseudoniem Pip Lou geschreven. Het boek telt 235 pagina's. Het boek kwam 1 augustus 2020 uit. 

Waar gaat 'slikken, kreng' over? (flaptekst)
Pip Lou (31) werkt als klinisch logopedist in het ziekenhuis en is Nachtburgemeester van Gouda. Ze kan je als beroepsmatige slikexpert alles vertellen over de lastige strijd van mensen met slikproblemen. 
Wanneer ze vervolgens op Tinder aangeeft slikexpert te zijn, verdubbelt de mannelijke interesse en lijkt het over niks anders te kunnen gaan dan de vraag "of ze ook slikt". 
In dit boek combineert Pip verhalen uit haar werk- en privéleven en krijg je een inkijkje in haar bijzondere beroep en de wereld waarin zij zich als vrijgezelle slikexpert in begeeft. 
Ook lees je wat voor reacties dat oplevert. Want openlijk en ongegeneerd spreken, blijkt anno 2020 nog steeds niet vrij van taboes. 

Raad ik dit boek aan?
Het boek was totaal anders dan ik verwacht had. Veel feministischer, toch wel vaak over hetzelfde onderwerp, maar met een hele toffe, open schrijfstijl. 

Pip Lou lijkt zich nergens voor te schamen en er geen probleem mee te hebben alles over zichzelf te vertellen. Je kijkt een inkijkje in haar leven en ze heeft een open en leuke schrijfstijl. Ze trekt je echt mee in het verhaal. Pip Lou is erg feministisch en heeft haar eigen mening en lijkt niet bang om die te vertellen. 

De personages vond ik ook erg goed beschreven en je wist duidelijk 'wie, wie' was. Toch vond ik dat het boek soms te lang bij hetzelfde onderwerp bleef hangen en dat het toch wel vaak te lang over hetzelfde onderwerp ging. Wel wisselde ze soms van onderwerp, bijvoorbeeld van haar werk naar haar privéleven. 

Het boek leest erg vlot en ondanks dat het soms te veel over hetzelfde gaat, of ergens te lang blijft hangen gebeurt er wél veel in het boek. 

Het is een boek dat ik deels aanraad. Het is een genre en boek dat je leuk moet vinden om het hele verhaal prettig te lezen. Toch is het, als je het genre leuk vind, toch een boek dat ik je aanraad. 

Pip Lou, bedankt voor dit exemplaar!
                                          
                                                               3/5 sterren

woensdag 30 september 2020

Recensie: ToxineToxine door Rani de Vadder
Toxine is het debuut van Rani de Vadder. Het is een hardcover van 313 pagina's. Het boek kwam 6 februari 2020 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een Young Adult. 

Waar gaat Toxine over? (achterflap)
Als Offer en bezit van de opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wilde haar bijzondere gaven, haar talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. 

Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet, een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. 

Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden. 

Raad ik dit boek aan?
Ik begin met iets wat ik een van de beste elementen van het boek vind. De manier waarop de omgevingen beschreven zijn. Op de plaatsen waar Khala is en hoe ze die beschrijft, kan ik me goed inleven. Rani de Vadder heeft een beeldende schrijfstijl waarmee ze de het verhaal echt tot leven wekt.

"Ik slaakte een gil en rende op hem af. Er was zoveel bloed. De rode druppels glinsterden als robijnen op zilveren sporen.  

Je leest het boek vanuit Khala. Een personage dat waar ik me goed in kon inleven. Toch vond ik haar soms wel heel erg wisselvallige. Het ene moment is ze heel erg bang en onzeker en het andere ineens heel er zeker van haar zaak. Dat komt soms een beetje onrealistisch over. 

Het boek bestaat uit twee delen en tussen die delen in zit een grote plottwist, wat de spanning weer goed ophoogt. De verhaallijnen in het boek worden goed gevolgd en de spanning en tempo blijft erin. Het boek is best dik, maar leest vlot. 

Ook de cover kan ik niet onbesproken laten, wat een mooie kaft! Het is mooi ontworpen en maakt het verhaal duidelijk weer. 

De wereld waarin Khala woont wordt ook goed beschreven en uitgelegd. De Opperheer, de Offers, de Zwarte Slang komen echt tot leven in het boek. Ook de kaart die erin staat werkt hieraan mee!

Ik geef dit boek 3,5 sterren. 

Uitgeverij Hamley Books bedankt voor dit recensie exemplaar!


 


dinsdag 29 september 2020

recensie: Night ThinkerNight Thinker door Luna van Roosen
Night Thinker is het tweede boek van Luna van Roosen. Het is het vervolg op haar debuut: Day Dreamer (waar ik ook een recensie over heb geschreven. Klik hier om die te lezen!). Dit boek is 28 februari 2020 uitgekomen bij Hamley Books. Het boek telt wel 247 pagina's. Het is een hardcover. 

Waar gaat het boek over?
"Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loop dat het mijn leven in groot gevaar brengt."
Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. 
Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil haar eigen waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang. 
Is zij is staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Raad ik 'Night Thinker' aan?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik raad Night Thinker zeker aan. Ik heb Day Dreamer met plezier gelezen en was dus erg nieuwgierig naar het tweede deel, dit boek dus. Ook deze cover is prachtig en er staat opnieuw een quote van Chinouk Thijssen op, dezelfde: "Een sprookjesachtig avontuur." waar ik het opnieuw mee eens ben!

Het boek ging meteen verder waar het gebleven was. Er werd niet veel teruggeblikt naar het vorige boek, maar erg was dat niet. Omdat er meteen iets spannends gebeurde zat je er ook meteen in. Het boek las vlot. De schrijfstijl van Luna van Roosen leek nóg mooier dan in haar debuut. Ik hoop in de toekomst zeker meer van haar te lezen, want haar twee boeken heb ik tijdens het lezen nauwelijks weg kunnen leggen. 

Tijdens het verhaal gebeurde er veel, maar toch vond ik dat het boek soms iets te lang bij hetzelfde onderwerp bleef hangen. 

Ook in dit boek las je vanuit Lora en ook dit keer was er diep op haar ingegaan en begreep je wat ze deed en wist je waarom ze dat deed. De andere personages waren ook diepgaander. Er was nog meer op de andere personages ingegaan dan het vorige boek al deed. 

Zoals ik al schreef, ik raad dit boek aan. Ik geef het 4,5 sterren! Het is een prachtige afsluiting van het tweeluik en een sprookjesachtig avontuur dat je gelezen moet hebben!

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!

4,5/5 sterren                                 Nieuwe site

Deze site gebruik ik niet meer. Maar ik ben zeker nog niet gestopt met recensies schrijven!  Mijn nieuwe site is:  https://booksandparis.wor...